Politietop moet in 2013 salaris inleveren

Minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten wil dat de grootverdieners binnen de politie vanaf 1 januari 2013 salaris gaan inleveren zodat ze niet boven de norm van 187.340 euro per jaar uitkomen. Dat meldt RTL Nieuws donderdag. Het zou gaan om zeker vijf grootverdieners. Vanaf januari 2013 start Nederland met de Nationale Politie.

RTL Nieuws meldde in 2009 dat zeker 16 hoofdcommissarissen en plaatsvervangers voor duizenden euro’s aan vaste representatiekostenvergoedingen ontvangen, terwijl ze daarbovenop nog eens voor duizenden euro’s kosten declareren aan bijvoorbeeld dinertjes, schrijft RTL Nieuws.

Daarnaast ontvingen plaatsvervangend korpschef Gorissen van Amsterdam Amstelland en korpschef Wijbenga van Flevoland destijds jaarlijks een pikettoelage van ruim 11.000 euro. Gewone agenten konden en kunnen maximaal een paar honderd euro per maand krijgen aan pikettoelage. Ook stond de 11.000 euro in geen verhouding tot wat andere korpschefs krijgen, aldus RTL Nieuws.

Voor Ivo Opstelten zou dit reden zijn geweest om de cao-voorwaarden nog eens onder de loep te nemen. De minister wil de salarissen van de politietop vanaf 1 januari 2013, start van de Nationale Politie, niet meer boven de 187.000 euro hebben.