Politie vraagt hulp bij gruwelijke moord

De politie Rotterdam heeft een dringende oproep gedaan om hulp in de zaak van Cuma Pinar die op 5 december dood werd gevonden onder de Van Brienenoordbrug in Rottterdam. De 42-jarige Pinar, van Turkse afkomst, werd ook wel Ali genoemd, uit Hoogvliet laat drie kinderen na en een vrouw. De politie werkt me ruim 20 man aan de zaak en er zijn op twee plaatsen borden op de stoep geplaatst met de vraag om informatie. Er is ook een speciale tiplijn geopend. In een persbericht benadrukt de politie: ‘Dit misdrijf moet opgelost worden!’ De reden dat de politie de zaak zoveel aandacht geeft is misschien gelegen in het feit dat een bijzonder gruwelijk misdrijf betreft. Een bron meldde Crimesite dat het slachtoffer zeer ernstig mishandeld zou zijn en daarna doodgeschoten.

Dezelfde bron vertelt dat het slachtoffer ‘geen crimineel’ zou zijn en eigenaar van een autoverhuurbedrijf in de Rijnmond. Er was een gerucht dat er arrestaties in de zaak zouden  zijn verricht maar de politie heeft dat tegenover Crimesite ontkend.

Pinar is zondag 5 december gevonden achter stuur van een Mercedes onder de Van Brienenoordbrug aan het Toepad. Een voorbijganger waarschuwde rond 14.00 de politie. Hij was gaan kijken omdat hij vond dat de man achter het stuur er wat vreemd bijzat.

Op het lichaam is begin deze week sectie verricht. De Mercedes had Pinar, volgens de politie, van een vriend geleend.

Overigens is in het water onder de Erasmusbrug in Rotterdam vandaag aan het eind van de ochtend een dode man aangetroffen. De politie ontdekte het lijk in het water van de Maas en haalde het op de kant. Het is nog onbekend hoe de persoon om het leven is gekomen.

Zie recherche Rotterdam.