Pompbediende neergeschoten in Arnhem

De politie Gelderland-Midden zoekt drie verdachten die betrokken waren bij een gewelddadige overval maandagmiddag in Arnhem. Een pompbediende is daarbij in zijn been geschoten. Dat heeft de politie dinsdagmorgen bekend gemaakt. De overval gebeurde rond 16.30 aan de Hollandweg in Arnhem. De 42-jarige medewerker van het tankstation moest worden overgebracht naar het Rijnstateziekenhuis in Arnhem.

(beeld omroep gelderland)

Getuigen vertellen dat drie zwart geklede personen het tankstation binnenkwamen en met een vuurwapen medewerkers en klanten bedreigden. Daarbij werd de medewerker in zijn been geschoten. De overvallers gingen er in eerste instantie per fiets vandoor met een portemonnee van een 43-jarige klant. Verder werd een 48-jarige klant tijdens de overval tegen zijn hoofd geslagen.

Kort na de overval zijn na een korte zoektocht twee mannen aangehouden. Een 23-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats werd bij de Krommeniehof in Arnhem aangehouden op aanwijzing van getuigen. Andere getuigen meldden de politie dat een man, die voldeed aan de signalementen, nog net in een lijnbus sprong. Deze bus werd op de Brabantweg tot stilstand gebracht, waarbij de bewuste persoon (een 22-jarige man uit Den Haag) werd aangehouden.

De politie is op nog op zoek naar de derde verdachte.

Volgens Omroep Gelderland is het tankstation in de wijk Elderveld de laatste jaren diverse keren overvallen, onder meer in maart 2010 en november 2010.