‘Pomphouder slachtoffer van moordlust’

Een 25-jarige Duitser heeft bekend uit moordlust begin december een 77-jarige Nederlandse benzinepomphouder te hebben vermoord. ‘Ik wilde kijken hoe het is om iemand te doden’, zou hij hebben verklaard. De man is dinsdag opgepakt.

Chatsite

De man uit Kleef zou drugsverslaafd en werkloos zijn. Hij heeft aan de politie verteld dat hij er al enige tijd van droomde iemand te doden. Hoewel hij hetero is zei hij ook wel eens te willen experimenteren met homoseksualiteit. Zo kreeg hij contact met pomphouder Theodor Christ uit Elten, net over de grens bij Beek. Deze legde contact met hem op een chatsite.

Brandblusser

Christ haalde zijn moordenaar op een middag op bij het busstation in Emmerik. Toen Christ al in de slaapkamer was en zich had uitgekleed zegt de verdachte binnengekomen te zijn en hem zwaar te hebben mishandeld. Het slachtoffer slaagde erin te vluchten maar de moordenaar greep hem en sleepte hem het huis weer in.

De verdachte zegt Christ toen een serie klappen te hebben verkocht die bedoeld waren om hem te doden. Toen dat niet lukte had hij twee messen uit de keuken gehaald om daarmee de keel van Christ door te snijden, wat mislukte omdat de messen niet sterk genoeg waren. Daarna maakte hij met een brandblusser er alsnog een eind aan.

Hij bestelde daarna een taxi terug naar Kleef, die hij betaalde van de 350 euro die hij van Christ had geroofd.

Adres

De politie kwam de Duitser op het spoor doordat hij via WhatsApp contact had gehad met de telefoon van Christ en ook zijn adres had doorgeappt. Volgens een Duitse officier van justitie had hij zijn arrestatie al zien aankomen en een tas vol sigaretten klaargezet om mee te nemen naar het huis van bewaring.

Overigens ligt er naast de bekennende verklaring nog ander bewijs tegen de verdachte, zoals van dna en van zijn telefoongegevens.