‘Pool moest eigen tepel afsnijden’

De rechtbank in Brussel heeft vijf mannen van Poolse afkomst veroordeeld tot celstraffen tot tien jaar. Zij zouden een landgenoot urenlang hebben mishandeld en ‘gefolterd’. Het slachtoffer moest zelfs zijn eigen tepel afsnijden. Het motief voor de gruweldaden is niet helemaal duidelijk geworden tijdens de rechtszaak.

De Belgische media schrijven over een zaak waarin vijf Polen een landgenoot op een gruwelijke wijze hebben mishandeld en gefolterd. Dat zou zijn gebeurd in een garagebox in de wijk Anderlecht in Brussel.

Ontvoerd

Op 10 augustus werd het slachtoffer door de mannen ontvoerd en naar de garagebox in Anderlecht gebracht. Daar werd hij onder meer met kabels geslagen en moest hij zelfs zijn eigen tepel afsnijden. Ook werd het Poolse slachtoffer gedwongen om zijn eigen urine te drinken.

Vlucht

Nadat het slachtoffer was vrijgelaten, vluchtte hij naar een vriendin, zo melden de Belgische media. Daar deed hij zijn verhaal. Toen de daders daarvan op de hoogte werden gebracht, hebben ze de man twee dagen later, op 12 augustus, opnieuw zwaar mishandeld. Vervolgens is het slachtoffer naar de politie gestapt.

Drugs of loslippig

Over het motief bestaan drie verhalen. Het zou gaan om geld, het slachtoffer was te loslippig over de drugshandel van een Pool of het slachtoffer had iets gedaan met de vriendin van een van de veroordeelden.

De vijf Polen hebben celstraffen tot tien jaar opgelegd gekregen door de rechtbank in Brussel. Het slachtoffer zou inmiddels zijn gevlucht.