Pool ontsnapt ondanks schoten politie

Een 35-jarige Pool, die gezocht werd door de politie, wist in de nacht van maandag op dinsdag in Wijk en Aalburg (Brabant) te ontkomen terwijl hij gecontroleerd werd door agenten. Samen met een andere man sloeg de verdachte op de vlucht. Tijdens de achtervolging heeft de politie een waarschuwingsschot gelost, maar dat heeft niet geholpen.

De politie kreeg in de nacht van maandag op dinsdag rond 00.30 uur een melding over twee mannen die zich verdacht ophielden in de Vlasakker in Aalburg. Tijdens controle van de verdachten bleek dat een van de twee, een 35-jarige Pool, werd gezocht.

Mogelijk kregen de verdachten in de gaten dat de Pool zou worden aangehouden, want vervolgens sloegen de twee op de vlucht. Met behulp van politiehonden en een politiehelikopter werden de twee gezocht. Een agent kon de verdachte nog tackelen, maar raakte daar zelf bij gewond. Daarna heeft de politie nog een waarschuwingsschot gelost, maar ook dat hielp niet.

De twee mannen zijn spoorloos verdwenen. De politie kon dinsdagmorgen nog niet zeggen waar de 35-jarige Pool voor gezocht werd.