Pool uitgeleverd om dodelijke woningoverval Oss

Woensdag vroeg is de jongste van de twee mannen die in Polen vastzitten voor hun vermoedelijke betrokkenheid bij de dood van een 63-jarige Ossenaar bij een woningoverval in februari naar Nederland overgeleverd.

Appartement

Het gaat om een 26-jarige Pool. De man is inmiddels voorgeleid aan een rechter commissaris die bepaalde dat hij veertien dagen langer vast blijft zitten. Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij de gewelddadige dood van een bewoner van de Lisztgaarde, van wie het dode lichaam op zaterdag 23 februari in zijn appartement werd aangetroffen. Deze verdachte werd op 16 maart jl. in Polen opgepakt en zit sindsdien vast.

Straf

Op 5 maart werd al een andere Poolse verdachte, een 37-jarige man, in zijn vaderland aangehouden. Hij moet in Polen eerst nog een straf uitzitten en wordt daarom waarschijnlijk pas aan het einde van dit jaar overgeleverd. Of deze verdachte al tijdens zijn detentie in Polen door rechercheurs van het onderzoeksteam zal worden gehoord moet nog worden besloten.

Getraceerd

Het rechercheteam kwam de beide verdachten op het spoor door de goede bewakingsbeelden uit de flat en het zeer uitgebreide forensisch onderzoek in en om het appartement van het slachtoffer. Daarnaast hoorden de politie vele getuigen en mensen uit de omgeving van het slachtoffer. Uit het onderzoek bleek toen de vermoedelijke identiteit van beide verdachten en werden zij internationaal gesignaleerd. De Poolse politie wisten beide mannen te traceren en aan te houden.

Vastgesteld werd al dat de oudste verdachte het slachtoffer kende.