Pools-Nederlandse drugsbende opgerold

Bij de grote drugsactie in Zuid-Nederland vorige maand zijn 14 personen aangehouden. In Polen werden 7 arrestaties verricht. Ook in Nederland werden 7 mensen opgepakt. De bende zou op grote schaal in chemicaliën handelen, bedoeld voor de productie van synthetische drugs. Bij de invallen werden ook verschillende vuurwapens gevonden. 

De verdachten in Nederland werden aangehouden in Eindhoven, Venlo, Zaltbommel en Weert. Ze worden allemaal verdacht van betrokkenheid bij de productie van synthetische drugs. Twee van de zeven verdachten zijn weer op vrije voeten.

Riotgun

In de woningen van de verdachten werd beslag gelegd op pgp-telefoons, vier vuurwapens, waaronder een riotgun, en vijftien  horloges. Daarnaast viel de politie binnen in panden in Venlo, Waalre, Uden, Odiliapeel, ’s-Hertogenbosch, Zaltbommel, Weert, Son, Best, Oss en Schijndel en Echt. Op deze locaties werden de volgende zaken aangetroffen en in beslag genomen: vier drugslabs, waaronder een MDMA lab, een PMK-omzetting lab, een BMK-omzetting lab en een amfetamine lab; 67 ton chemicaliën; ruim honderd kilo MDMA kristallen en 57 liter MDMA olie; 1000 liter BMK en 32 liter PMK; drie bestelbussen en een gestolen auto en zeven E-bikes; zeven aanhangers met hardware voor de bouw van drugslabs.

100.000 euro

De Poolse politie hield op 17 april zeven verdachten aan en nam 17.500 liter chemicaliën, 4 kg amfetamine en 100.000 euro cash in beslag. In Duitsland nam de politie in de buurt van Osnabrück bijna 7.500 liter chemicaliën in beslag.