Poolse neonazi en vrouwenhater voor de rechter

De Poolse man die eerder dit jaar Corrie van den Brink uit Soest dood stak, verschijnt vanmiddag voor het eerst voor de Utrechtse rechtbank. Lukasz S. stak de 41-jarige Corrie in februari dood op straat. Hij is een neonazi en vrouwenhater met een psychiatrische verleden.

De 31-jarige Pool heeft een flink strafblad met meerdere geweldsmisdrijven. Hij zat lange tijd in een psychiatrische kliniek in Polen. Hij is in Polen eerder veroordeeld voor poging tot moord.

Vrouwenhaat

De vader van Lukasz S. zei eerder tegen het AD dat zijn zoon al jaren kampt met psychiatrische problemen en dat hij tot twee keer toe werd opgenomen. Op Facebook toonde hij zich een ware vrouwenhater. Hij vindt dat feministen verkracht mogen worden. Lukasz S. dweept met zijn Scandinavische nazi-voorvaderen en gelooft dat een apocalyptische eindstrijd zal volgen tussen het goede en het kwaad. Jezus heeft hem dat in een visioen verteld, aldus het AD.

Zwerver

In de maanden voor de moord leidde Lukasz S. een zwervend bestaan waarbij hij in verschillende Europese landen opdook. Op de fatale middag van 28 februari j.l. liep hij op de Croeselaan Corrie van den Brink tegen het lijf, die op weg was naar haar werk op het hoofdkantoor van de Rabobank. Waarom hij haar heeft dood gestoken is tot nu toe niet duidelijk geworden. Lukasz S. zal in het Pieter Baan Centrum worden opgenomen voor psychiatrisch onderzoek.

UPDATE

Tijdens de zitting zei Lukasz S. dat hij Corrie niet wilde doodsteken. ‘Het was onder invloed van mijn ziekte. Stemmen zeiden mij wat te doen.’

Zie ook:

Stekende Pool is vrouwenhater