Porsche bij witwasonderzoek in beslag genomen

De politie heeft dinsdag bij een witwasonderzoek een Porsche Panamera in beslag genomen. De 30-jarige eigenaar uit Rotterdam is aangehouden. Hij was in 2013 verschillende keren opgevallen doordat hij in dure auto’s reed en dure spullen in bezit had. De politie is daarop een onderzoek gestart met de aanhouding dinsdag tot gevolg.

Langlopend

Tijdens het langlopende onderzoek werd duidelijk dat het niet alleen de dure auto’s waren waar hij zich in vervoerden, maar ook de sieraden en merkkleding die de Rotterdam droeg, vielen op. De luxe goederen waar hij gebruik van maakte, kwamen niet overeen met de financiële situatie waar de man zich in bevond.

Porsche

Het onderzoek, door financieel rechercheurs, dat naar aanleiding van de verkregen informatie was gestart, leverde het vermoeden op dat de Porsche Panamera via misdaad was verkregen. De wagen was namelijk voor een groot deel met contact geld betaald, maar de afkomst van het geld was onduidelijk.

Arrestatie

De politie heeft de verdachte dinsdag in Capelle aan den IJssel gearresteerd. Daar zagen agenten hem rijden in de bewuste wagen. De Porsche en een rolex-horloge zijn door de politie in beslag genomen. Naar de herkomst van beiden en eventueel ander vermogen van de verdachte volgt nader onderzoek.