‘Posbankverdachte door drugshandel in de val’

Eén van de twee verdachten in de zaak van de moord op Alex Wiegmink is door een undercoveractie van de politie tegen de lamp gelopen. Dat bericht het Algemeen Dagblad. Souris R. was verslaafd en handelde in drugs met undercoveragenten.

Hoge pief

Beetje bij beetje bekende de 43-jarige man uit Veghel zijn betrokkenheid bij de moord op de Posbank in 2003, aldus het AD op basis van bronnen rondom het onderzoek. De actie was opgezet in 2015. De agenten maakten R. onder meer wijs dat ze een ‘hoge pief’ bij justitie kenden die een dna-match over de moord op R. zouden kunnen laten verdwijnen voor veel geld.

Voornaam

R. vertelde uiteindelijk over de moord en hij liet ook de voornaam van zijn kompaan Frank S. vallen. Daardoor kon de recherche verder komen in het onderzoek. Na een uitzending van Opsporing Verzocht meldde de 56-jarige Frank S. uit Boekel zich bij de politie. Woensdag is er een pro forma-zitting in de zaak waarin over de verlenging van de voorlopige hechtenis van de twee verdachten wordt beslist. Naar verwachting zal de rechtbank de mannen gevangen houden. De inhoudelijke behandeling volgt later dit jaar.

Zie ook:

‘Wiegmink liep op Frank S. af’

‘Moordenaars wilde Wiegmink’s auto’

‘Verdachten Posbank-moord eerder getuigen’ (UPDATE)

‘Posbank-verdachte al jaren de weg kwijt’ (UPDATE)