Postorderbedrijf voor drugs opgerold

Deze week zijn 4 verdachten aangehouden die een online-postorderbedrijf voor drugs als lsd, xtc, cocaïne en mdma zouden hebben geëxploiteerd. De politie denkt dat ze via het darkweb tienduizenden pakketten met verdovende middelen hebben verstuurd. De drugs werden onder andere verstopt in inktcartdridges en make-updoosjes. 

Dat meldt de NOS.

Heterdaad

Drie verdachten werden in Amsterdam op heterdaad betrapt toen de politie 5 woningen en een kantoor binnenviel. Een 32-jarige en een 50-jarige Amsterdammer waren samen met een 48 jaar oude man uit Werkendam op hun computer ingelogd op Dream Market, een marktplaats op het darkweb. Op de computers vond de politie duizenden namen en adressen van vermoedelijke kopers. De drugs werden onder andere verstuurd naar Australië, Nieuw-Zeeland en Singapore.

Vrouw

In Werkendam werd dezelfde dag een 36-jarige vrouw uit Amsterdam aangehouden in een loods. In het pand stonden verschillende 3d-printers. De politie denkt dat de printers werden gebruikt om de verpakkingen te maken waarin de drugs werden verstopt.

Hansa

De 4 verdachten hebben in het verleden ook drugs aangeboden op Hansa Market, een marktplaats op het darkweb die vorig jaar zomer werd opgerold door de politie. De verdachten waren volgens justitie op die site actief als DougHeffernan (Doug Heffernan is een pakketbezorger in de Amerikaanse comedyserie The King of Queens.) en waren een van de grootste aanbieders. Hansa Market werd opgerold na een een succesvolle infiltratie van de politie in een internationale operatie. Doordat de politie het beheer van de site in handen kreeg liep een groot aantal verdachten tegen de lamp.

Na de val van Hansa vertrokken aanbieders van illegale spullen naar Dream Market. Een deel daarvan gebruikte daarbij dezelfde alias.