Wiet smokkelen met potato gun

De politie heeft 33 vaten met marijuana gevonden in de woestijn aan de grens met Mexico. De Amerikaanse politie denkt dat de vaten over de grens zijn geschoten met een kanon dat hetzelfde werkt als een patato gun. De Amerikanen kregen eerder al meldingen van vreemde vaten die boven de Colorado Rivier uitschoten. Nu zijn voor het eerst daadwerkelijk de kannen gevonden, met in totaal bijna 40 kilo marijuana.

De grens tussen Mexico en de Verenigde Staten is zwaarbewaakt, maar niet overal staan camera’s. Wel staat langs de hele grens een muur, maar de smokkelaars verzinnen steeds meer trucs om daar langs te komen. Zo ontdekte de politie eerder een auto die vast is komen te zitten toen smokkelaars probeerden over de muur te rijden met rijplaten.

Eerder al eens een katapult in beslag genomen waarmee de drugs over de muur werd geschoten. Ook is tientallen keren met een auto in het water gereden, waarna andere smokkelaars met bootjes de automobilisten en de balen drugs naar de andere kant van de grens voerden.

Lees ook:

Katapult om wiet te smokkelen 

Ontsnappingstactiek: met de auto het water in