‘President Bandidos smokkelde drugs’

Harrie Ramakers, president van de Limburgse Bandidos, zou betrokken zijn bij drugstransporten naar Denemarken. Dat blijkt uit informatie die de politie uit België heeft gekregen, meldt De Telegraaf op basis van vertrouwelijke stukken.

Uit de stukken blijkt dat Ramakers samen met Geert F., een Belg die lid is van de Bandidos in Sittard, drugstransporten organiseerd naar Denemarken en in het bijzonder Kopenhagen. Daar zou F. goede contacten hebben.

Deen was tussenpersoon

Aan het begin van dit jaar werd bekend dat de prominente Deense Bandido Brian Sandberg tussenpersoon was tussen de Nederlandse chapters en de Europese organisatie van de Bandidos. Sandberg meerdere keren in Nederland zijn geweest om de banden te versterken. Hoe de banden tussen de Deense en Nederlandse Bandidos inmiddels zijn, is onduidelijk: Sandberg werd in mei uit de Bandidos gegooid, met een bad standing-status.

Ramakers en F. opgepakt

Ramakers werd in mei opgepakt bij een actie tegen de Bandidos. Hij wordt verdacht van deelname aan een criminele organisatie, afpersing en openlijke geweldpleging. In hetzelfde onderzoek is ook Geert F. als verdachte aangemerkt. De Belgische opsporingsdiensten hebben toestemming gegeven om de informatie over de drugstransporten in het Nederlandse onderzoek te gebruiken.

Donderdag dient voor het gerechtshof in Den Bosch een hoger beroep dat is aangespannen tegen de verlenging van de voorlopige hechtenis van Ramakers. De rechter bepaalde dat hij zestig dagen langer mag worden vastgehouden, maar hij is daartegen in beroep gegaan.