President Bandidos wil schadevergoeding

Harrie Ramakers, de president van de Bandidos in Limburg, wil een schadevergoeding van de gemeente Echt-Susteren. De burgemeester van die gemeente sloot het huis van Ramakers voor drie maanden nadat daar meerdere aanslagen waren gepleegd. Ramakers vindt dat zijn huis onterecht is gesloten.

Dat meldt De Limburger. Vrijdag wordt de zaak behandeld voor de rechtbank in Roermond. Op de zitting zal onder meer burgemeester Jos Hessels spreken.

Twee aanslagen

In maart 2014 kwam twee keer een explosief tot ontploffing bij de woning van Ramakers in Nieuwstadt. Daarbij raakte niemand gewond, maar het huis van de Bandidospresident en de woningen van omwonenden liepen wel schade op. De aanslagen zorgden bovendien voor flinke onrust. Destijds was het chapter van de Bandidos in Limburg net geopend.

Eerder wilde woningcorporatie ZOwonen Ramakers zijn huis uitzetten, nadat de burgemeester de woning had gesloten. Die zaak kwam voor de voorzieningenrechter, die bepaalde dat Ramakers in zijn woning mocht blijven wonen. Ook voor het hof kreeg Ramakers gelijk.