President Hells Angels Keulen opgepakt

De Duitse politie heeft de voormalige president van de Hells Angels in Keulen opgepakt. De 50-jarige man wordt ervan verdacht clubleden aan te sporen tot moord. Zelf zou hij leden van de rivaliserende motorclub Bandidio’s hebben aangevallen met een mes. De chapter in Keulen werd in mei verboden.

De verdachte werd vrijdagmorgen om 5 uur opgepakt toen hij zijn woning verliet. Hij verzette zich niet bij zijn arrestatie.

De Hels Angel zou op 30 maart met andere Hells Angels in de oude binnenstad van Keulen leden van de Bandido’s hebben aangevallen. Een van de leden zou in elkaar zijn geslagen, een ander werd met een mes in zijn nek gestoken.

De Bandido’s zouden territoriale afspraken met de Hells Angels hebben geschonden. Ook wilde de president wraak nemen voor een aanval van een Bandido op een Hells Angel in januari. Het slachtoffer werd gestoken met een mes en raakte daardoor levensgevaarlijk gewond.

Daarnaast zou de voormalige president betrokken zijn bij de mishandeling van leden van de motorclub Outlaws in Leverkussen. Zij werden in 2010 aangevallen door meerdere Hells Angels met ijzeren staven en messen bij een benzinestation.

De Dutise politie probeert de afgelopen maanden uit alle macht motorclubs te verbieden. Er zijn aanwijzigingen dat de strijd tussen rivaliserende motorclubs uit de hand loopt. Lees hier alles over de Duitse Hells Angels.