President Hells Angels per vergissing even vrij

Fabrizio Muto, de president van de Hells Angels in het Vlaamse Zwartberg, was afgelopen week even op vrije voeten door een fout na een uitspraak. De raadkamer liet hem vrij met een enkelband, maar het federale parket ging in hoger beroep. Muto werd desondanks vrijgelaten.

‘Blijkbaar per vergissing want vrijdag kreeg hij na drie dagen vrijheid een melding dat hij zich terug in de gevangenis moest melden’, aldus zijn advocaat in Belgische media. ‘Onbegrijpelijk en pijnlijk voor mijn cliënt.’

Hells Angels vs Outlaws

Muto werd op 9 december aangehouden in een onderzoek naar vorming van een criminele organisatie, vernielingen en een poging tot doodslag. Het onderzoek werd geopend na een schietpartij tussen leden van de Hells Angels en de rivaliserende motorclub Outlaws.

Aanleiding voor het onderzoek was een incident tussen Hells Angels en Outlaws in mei. Een lid van de Outlaws zou toen een motorjack van de Hells Angels hebben gestolen, waarop de Hells Angels rondjes om het huis van de Outlaw reden om hem onder druk te zetten. Daarnaast vond begin dit jaar een schietpartij tussen Hells Angels en Outlaws plaats in Hoepertingen, niet ver van Maastricht.