President Mongols uit Kiel opgepakt

De president van de motorclub Mongols uit Kiel is gearresteerd door de politie in Hamburg. Hakan Ö. (33) werd donderdag rond half vijf uit zijn BMW 3 serie geplukt. Hij kreeg direct een blinddoek om, zodat hij later geen wraak kan nemen op de special forces die hem oppakten.

In de BMW van Ö. lagen drugs en wapens. Op hetzelfde moment werd een sportschool in Kiel en een aantal woningen van leden van de motorclub in Kiel en Neumünster, op zo’n 40 kilometer van Kiel, doorzocht. Of daar iets is gevonden, is niet duidelijk.

Hakan Ö wordt gezien als wreed en erg gevaarlijk. In Kiel heeft hij enige bekendheid als kickbokser. Hij was tot 2011 lid van de motorclub Tigers, maar hij werd er uitgegooid omdat hij in de kas had gegraaid. Daarop zette hij een chapter van de Mongols op in Kiel.

De Mongols is een rivaal van de Hells Angels, die in Kiel na verschillende invallen in woningen en clubhuizen verboden is geworden. De Hells Angels vreest dat andere MC’s de stad in handen krijgen nu de Hells Angels daar verboden is. Daarom probeert de motorclub het grensgebied van Denemarken onder controle te houden door naar steden in de buurt van Kiel te verhuizen, zoals naar de stad Lübeck.

De Mongols zette eerder de verhoudingen al op zijn kop in Bremen. Daar verdreef de MC de Bandido’s en controleerde het volgens de politie de drugshandel. In die stad zijn de Mongols inmiddels verboden.