President No Surrender Amsterdam opgepakt

In Beverwijk heeft de politie donderdagmorgen een doorzoeking gedaan in de woning van een prominent lid van motorclub No Surrender. Er is computerapparatuur in beslag genomen. De man is president van het chapter Amsterdam.

De politie noemt hem ook de ‘huisfotograaf’ van de club. Onder leiding van een rechter-commissaris onderzocht een rechercheteam de woning.

De politie onderzoekt zijn betrokkenheid bij de ernstige mishandeling van het voormalig lid, Clement H.. Deze Schiedammer werd vorig jaar in Noord-Brabant ernstig mishandeld. Er zijn in november drie leden van No Surrender in zaak opgepakt. Twee van hen zitten nog vast. Dat zijn een 34-jarige Amsterdammer en een 46-jarige man uit Oss. Vorige week vrijdag werd een man (34) uit Nieuwerkerk aan den IJssel aangehouden, volgens de politie een captain van NS, die in november wist te ontkomen.

Clement H. heeft verklaard dat clubleden hem tijdens een bezoek in het ziekenhuis opdroegen om op sociale media te melden dat hij een motorongeluk had gehad. Maar hij state naar de recherche.