President Satudarah aangehouden

De politie heeft dinsdag twee leden van motorclub Satudarah aangehouden. Een van hen is de 36-jarige president van Chapter East in Enschede. De aanhouding is door advocaat Hans Speijdel bevestigd, zo schrijft de Volkskrant. Ze worden verdacht van bedreiging. 

 

Volgens Speijdel is de aanleiding dat enkele leden van de Satudarah vorige week geen toegang kregen tot een horecagelegenheid in Hengelo. De president zou daarna op een dreigende manier om uitleg hebben gevraagd bij café-restaurant De Twee Wezen, schrijft de Volkskrant. 

De advocaat laat tegenover de Volkskrant ook weten dat de verdachte zichzelf vrijwillig heeft gemeld bij de politie. Hij zou een brief hebben gehad dat hij zich moest melden omdat hij verdacht wordt van bedreiging.

De politie meldt het volgende in een persbericht: Burgemeesters, Openbaar Ministerie, Politie en andere partners kwamen eind april met minister Opstelten van Veiligheid en Justitie bijeen om de gezamenlijke aanpak tegen criminele motorbendes vorm te geven. Het gezamenlijke doel is de bestrijding en beëindiging van de normoverschrijdende en criminele activiteiten van 1% Motorclubs en hun leden, de zogenaamde outlawbikers.

Minister Opstelten van Veiligheid en Justitie heeft in een brief aan de Tweede Kamer onlangs al aangekondigd dat er een breed offensief komt tegen deze ‘outlawbikers’. Door een gezamenlijke aanpak, waarin overheden samenwerken en één lijn trekken, wordt het hen moeilijker gemaakt zich bezig te houden met ondermijnende activiteiten.