Preventief fouilleren leidt tot 96.000 euro

Tijdens een avond preventief fouilleren in het centrum van Rotterdam is de politie dinsdag gestuit op een geladen vuurwapen, bijna 100.000 euro, een partij dure merkschoenen, horloges en sieraden, en twee auto’s. De goederen zijn in beslag genomen.

Bij een 34-jarige Rotterdammer en een 19-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats troffen agenten een geldbedrag van bijna 8.000 euro aan, voornamelijk in briefjes van 500 euro. Bij verder onderzoek werden in een woning nog eens 88.000 euro aan contanten, een partij dure merkschoenen, dure horloges en sieraden gevonden. In de auto waarin de verdachten zaten toen ze werden gecontroleerd, vonden de agenten een geladen vuurwapen. Het wapen en het voertuig werden ook in beslag genomen, net als een tweede voertuig. De mannen zijn aangehouden en zitten vast.

Grotere buit

Een avond eerder werden al verdovende middelen gevonden, en versnijdingsmiddelen en verschillende instrumenten die gebruikt worden bij de handel in drugs. Een 34-jarige Rotterdammer blijft daarvoor zeker veertien dagen vastzitten. De politie doet verder onderzoek naar beide zaken.