Prijs op het hoofd van uitbater Antwerps eethuis

In Antwerpen hebben criminelen een prijs gezet op het hoofd van Moraad El K., de eigenaar van wokrestaurant Mister Noodles op het Antwerpse Kiel, zo meldt de Gazet van Antwerpen. Hij wordt ervan beticht 120 kilo cocaïne te hebben gestolen.

‘Opgelet’

Onbekenden hebben een vals Facebookprofiel aangemaakt op naam van El K. Daarbij is een foto van zijn Belgische identiteitskaart geplaatst, alsof het een opsporingsbericht betreft. De tekst: ‘Opgelet!!! Drugsinvoerder 120 kilo cocaïne gestolen. 100.000 euro beloning levend of dood. Moraad El K alias Crimi Clown, alias glamour boy. Zoveel mogelijk delen!’

Noodles

De 26-jarige Moraad El K. is verdachte een groot onderzoek naar de invoer van cocaïne via de haven van Antwerpen. Hij was de voorbije weken al twee keer het doelwit van een aanslag. Midden juni openden onbekenden het vuur op Mister Noodles, het wok-restaurant dat El K. al enkele jaren uitbaat in de Abdijstraat op het Kiel. Enkele weken eerder al was Moraads BMW X5, die stond geparkeerd voor zijn huis in Hove, in brand gestoken.

Moraad El K. acteerde ooit nog in Crimi Clowns, een Vlaamse tv-serie.