Pro-formazitting wegens moordpoging om coke in Venlo

Op dinsdag 26 november begint in de rechtbank in Roermond de pro-formazitting tegen Harun T. (25) uit Venlo die wordt verdacht van poging tot doodslag en vuurwapenbezit. T. zou op 14 juni 2018 een toen 32-jarige bewoner van een pand aan de Van Speyckstraat in Venlo in zijn buik hebben geschoten. Het motief zou een ruzie over de verkoop van cocaïne zijn geweest.

Bolletjes coke

Het slachtoffer raakte gewond, maar belde pas uren later de politie. Harun T. werd een half jaar na de schietpartij (op 18 december 2018) aangehouden. Met hem pakte de politie twee medeverdachten op, die eerder op vrij voeten kwamen. Volgens politie en justitie heeft T. na een ruzie over de verkoop van enkele bolletjes cocaïne geschoten op de bewoner van het huis aan de Van Speykstraat.

Drugsverslaving

T. beroept zich op zijn zwijgrecht. Zijn advocaat vroeg drie maanden geleden om zijn vrijlating, maar dat verzoek werd afgewezen door de officier van justitie. De rechtbank achtte weinig geloof aan de verklaring van T. dat het beter met hem gaat sinds hij in de gevangenis is afgekickt van zijn drugsverslaving. De aanklager voerde volgens De Limburger aan dat T. vorig jaar ook al had gezegd dat het beter met hem ging. ‘Toen hebt u bijna iemand van het leven beroofd.’