Proces-Holleeder dag 33 (LIVE)

Op vrijdag gaat het in het Holleeder-proces over John Mieremet (foto), die in november 2005 werd geliquideerd in Thailand. Ruim drie jaar eerder had Mieremet een aanslag op zijn leven overleefd. Hij werd neergeschoten nadat hij het kantoor van zijn advocaat Evert Hingst aan de Keizersgracht in Amsterdam was uitgekomen. 

Volgens Mieremet zelf zaten Willem Endstra en Willem Holleeder achter de eerste aanslag. In een gesprek met de Belgische politie (Mieremet woonde in Neerpelt) zei hij onder andere dat Holleeder zijn doodsvijand is en een top manipulator in het Amsterdamse milieu. Ook stelde hij dat Holleeder het brein is achter een groot aantal afpersingen en afrekeningen. (De processen verbaal van de verklaringen van Mieremet zijn deels gepubliceerd in het boek De Liquidatie Dossiers.)

Thailand

Mieremet was de laatste jaren van zijn leven veel in Thailand te vinden, waar hij onder andere vastgoedprojecten wilde ontwikkelen. Hij verbleef daar vaak met Ferry de Kok. De laatste verklaarde na de moord op Mieremet dat Holleeder achter de liquidatie in Thailand zat. De Kok is tegenwoordig actief als paparazzo-fotograaf en maakte ook veel foto’s van Holleeder toen deze nog op vrije voeten was.

Hieronder de tweets van verslaggevers uit de rechtszaal in de bunker in Amsterdam-Osdorp, de 33-ste dag van het Holleeder-proces.