Proces Holleeder, dag 8 (LIVE)

Donderdag krijgen de officieren van justitie Sabine Tammes en Lars Stempher vanaf even na 10.00 de gehele dag de tijd om Willem Holleeder te ondervragen over de verklaringen die hij eerder aflegde bij de rechter-commissaris en over opnames die zijn zussen maakten. Luister na de break naar een paar opnames.

Ze kunnen ook inhaken op dingen die hij de afgelopen weken in de rechtbankbunker in Amsterdam-Osdorp heeft gezegd, en op de meest recente verklaringen daar van Holleeder’s zus, de getuige Sonja Holleeder. De officieren zullen proberen onwaarheden in zijn verhaal aan het licht te brengen en waarschijnlijk ook delen van heimelijk gemaakte opnames door zijn zussen laten horen.

In onderstaande fragmenten gaat het over Heineken-ontvoerder Jan Boellaard die enkele jaren geleden samen met ontvoerder Frans Meijer in gesprek probeerden te komen met Astrid en Sonja Holleeder, waarschijnlijk om geld te krijgen. Holleeder waarschuwt Sonja voor hen maar wordt daarna boos omdat hij niet wil dat Sonja zich met hen bemoeit omdat hij kennelijk bang is daardoor zelf problemen te krijgen met Boellaard en Meijer.

Holleeder staat terecht wegens het uitlokken van vijf moordaanslagen waarbij zes slachtoffers vielen en één poging tot moord. Het zal ook vandaag nog niet in detail over deze liquidaties gaan maar meer over de achtergronden van Holleeder’s relatie met Cor van Hout, Willem Endstra en andere personen en over het Heineken-losgeld.

Zie onder de tweets van de verslaggevers in de rechtszaal: