Proces Hooge Zwaluwe uitgesteld

De rechtszaak tegen vijf Belgen en een Rotterdammer die terechtstaan op verdenking van betrokkenheid bij de dodelijke schietpartij in een vakantiehuisje in Hooge Zwaluwe is uitgesteld tot 2 oktober. Dat is donderdag besloten door de rechtbank Breda. Het was de bedoeling dat donderdag de officier van justitie de strafeisen zou formuleren.

De advocaten van de verdachten hebben afgesproken met de andere procespartijen om er helemaal niets over te zeggen. Het uitstel lijkt te maken te hebben met een nieuwe ontwikkeling in het onderzoek naar de ingewikkelde zaak. Na 2 oktober zal wel bekend worden wat er precies aan de hand is.

Volgens Omroep Brabant zei de officier van justitie donderdagochtend: ‘We hebben dinsdagochtend nieuwe informatie in deze zaak binnengekregen, maar ik wil niet dat deze informatie naar buiten komt. De reden is het belang van de goede rechtspleging. Dat kan een opsporingsbelang zijn.’

In oktober 2015 werden No Surrender-kopstuk Brian Dalfour en zijn metgezel Muljaim Nadzak doodgeschoten. Het lijkt erop dat ze een andere partij met de verdachte Belgen wilden bestelen. Wat precies de toedracht is geweest moet blijken uit velerlei forensisch onderzoek dat de rechtbank mee zal wegen in het vonnis.

De laatste berichten:

Pgp’s: geweld in Hooge Zwaluwe was een mislukte rip

Verdachten konden tiewraps wél lostrekken