Proces Kuut opgehouden, twee verdachten op vrije voeten

De inhoudelijke behandeling van de rechtszaak over de moord op Onno Kuut (in 2009) loopt misschien ernstige vertraging op. Eén verdachte heeft sinds enkele weken een nieuwe advocaat, de advocaat van een andere verdachte onttrok zich donderdag aan de zaak. Maandag beslist de rechtbank hoe het verder gaat.

Gespitst

De rechtbank moet dan besluiten of de zaak tegen Brian en Cor “Paling” P., Jeroen S. en Evert S. wordt uitgesteld naar maart volgend jaar of dat de zaak wordt gesplitst, zoals het Openbaar Ministerie wil. In dat laatste geval zou de rechtbank de zaken van Cor P. en Evert S. vanaf maandag kunnen behandelen en die van Brian P. en Jeroen S. pas volgend jaar.

Vrije voeten

Dan zullen alle vier verdachten op vrije voeten zijn. Op dit moment vindt de rechtbank dat er niet voldoende bewijs is hen nog langer vast te houden in de zaak-Kuut. Alleen Evert S. en Jeroen S. zitten nog vast voor een oude straf.

De vier kregen straffen tot 13 jaar cel voor een mislukte moordaanslag in 2009. Die straf hebben Cor en Brian P. (met aftrek van voorarrest) inmiddels uitgezeten. De laatste fase van de detentie van Jeroen S. en Evert S. loopt anders, onder meer omdat Evert S. later is aangehouden dan Cor en Brian P..

Sander Janssen

De nieuwe advocaat van Jeroen S. is Sander Janssen, de advocaat van Willem Holleeder, die tot half maart met de Holleeder-zaak bezig zal zijn. De vorige advocaat van S. stopte om persoonlijke redenen als advocaat. De advocaat van Brian P. legde om onbekende reden donderdag om 12.30 de verdediging neer. De rechtbank geeft Brian P. 14 dagen de tijd een nieuwe advocaat te zoeken, anders zal de rechtbank een advocaat toevoegen.

Zie voorgaande berichten:

Onno Kuut wilde altijd al een gangster worden (VIDEO)

Nieuwe getuige tegen Michel B. in moordzaak (UPDATE)

Nieuwe getuige in liquidatieonderzoeken (UPDATE)

‘Nieuwe ontwikkelingen’ in zaak Tattoo-verdachten

Getuige bekende moord Onno Kuut (UPDATE)

Brit was verdachte in moordzaak Kuut (UPDATE)

Tattoo-killers in isolatie geplaatst