Prominente Deense Bandido krijgt rol in Nederland

Brian Sandberg, een prominent lid van de motorclub Bandidos in Denemarken, krijgt een internationale rol binnen de motorclub waarbij hij tussenpersoon wordt tussen de Nederlandse chapters en de Europese organisatie van de Bandidos. Sandberg zou het afgelopen jaar meerdere keren in Nederland zijn geweest om de banden te versterken. Sandberg heeft een slechte reputatie: hij speelde een belangrijke rol in de ‘Bikeroorlog’ in de jaren 90.

Sandberg plaatste zaterdag trots een foto op zijn Facebookpagina, met daarop de badge die hij heeft gekregen omdat hij nu een positie bekleed in de internationale Bandidos.

Sandberg was bij opening Sittard

In maart 2014 werd het eerste chapter van de Bandidos in Nederland opgericht, in Sittard. De komst van de motorclub zorgde voor grote onrust en leidde tot onder meer explosies bij de woning van de president van het chapter.

Sandberg was destijds al bij de opening van dat chapter aanwezig (zie foto rechts, klik voor groter beeld). Hij is nu volwaardig Nomad binnen de Bandidos.

Van Hells Angels naar Bandidos

Sandberg was lange tijd lid van de Hells Angels. Eind jaren 90 werd hij uit de club gegooid vanwege een slechte reputatie, maar na een paar jaar mocht hij weer lid worden. Sandberg werd toen de belangrijkste kracht achter de AK81, een club die wordt gezien als de knokploeg van de Hells Angels.

In december 2012 stapte Sandberg plots op bij de Hells Angels, en stapte over naar aartsrivaal Bandidos.