Prominente Duitse Hells Angel gearresteerd

Ingo Dura, een van de beroemdste Hells Angels van Duitsland, is vrijdag gearresteerd in een hotel in de Duitse stad Frankfurt. Hij wordt beschuldigd van zware afpersing. De politie van de Zuid-Duitse deelstaat Baden-Württemberg heeft Dura naar Frankfurt gevolgd, waar ze hem om 'tactische redenen' arresteerden. Dura werd eerder al veroordeeld voor mishandeling.

De Hells Angel zou zich niet hebben verzet tegen zijn arrestatie. Na zijn arrestatie werd zijn woning in Ohmenhausen, op zo'n vijftig kilometer van Stuttgart, doorzocht. Het is nog niet duidelijk wat dat heeft opgeleverd.

Wat Dura in Frankfurt deed, is niet duidelijk. Het chapter van de Hells Angels is daar verboden. De Duitse justitie heeft ook een poging gedaan om het chapter in Reutlinger, een stad vlakbij de woonplaats van Dura, te verbieden, maar dat is mislukt.

Dura vierde vorig jaar zijn huwelijksfeest, waarvoor ruim tweeduizend mensen waren uitgenodigd. Voor de bruiloft werden grote delen van Reutlinger afgezet.

Uit heel Duitsland waren Hells Angels-leden overgekomen en ook clubleden uit de Verenigde Staten waren aanwezig. Frank Hanebuth, die wordt gezien als de machtigste Hells Angel van Europa, was zijn getuige.