‘Prospect Hells Angels vast om brandbom’

Er is een prospect-lid van de Hells Angels aangehouden in verband met het plegen van een aanslag met een brandbom op een kroeg in Kerkrade, afgelopen maart. Dat schrijft De Telegraaf op gezag van de advocaat van de cafe-eigenaar.

Kinderen

Het gaat volgens de krant om Cor S. Hij zou met molotovcocktail in de nacht van 24 maart brand hebben gesticht in een café annex woning. De eigenaar, zijn partner en hun twee kinderen konden op tijd wegkomen ontsnappen. Dacus heeft inmiddels twee advocaten op deze zaak gezet. Café Dacus is grotendeels verwoest. De verzekeringsmaatschappijen willen volgens de eigenaar niks betalen.

Dug out

In het cafe kwamen leden van Bandidos MC. In reactie op deze brandstichting en het uitlekken van de naam S. zouden bezoekers van het café op 7 mei verhaal zijn gaan halen bij clublokaal Dug-Out van de Red Devils, een aan de Hells Angels gelieerde club. Bandidos-president Harrie Ramakers was hierbij ook aanwezig. Daar werd naar buiten geschoten door de eigenaar van het cafe. Het Openbaar Ministerie wilde aan De Telegraaf de relatie tussen beide incidenten niet bevestigen.