Pyromaan blijkt fotograaf 112-site

De man die wordt verdacht van een reeks brandstichtingen in de wijk Marsdijk in Assen, blijkt een fotograaf te zijn van de nieuwssite 112Drenthe. De 20-jarige stichtte de branden samen met een plaatsgenoot om vervolgens foto’s te gaan maken voor de website. De twee zouden tussen december 2011 en maart 2012 in totaal zeven branden hebben aangestoken in Marsdijk.

(foto: 112Drenthe.net)

Het Openbaar Ministerie heeft dat bevestigd aan de GPD-bladen. De branden variëren van coniferen, containers en schuren tot zeer grote branden. Begin dit jaar werden op het naast de wijk gelegen bedrijventerrein vijf vrachtwagens in brand gestoken en gingen vijf busjes in vlammen op. Ook een leegstaand bedrijfspand werd door vuur verwoest. De schade van al die branden loopt in de honderdduizenden euro’s, melden de GPD-bladen.

Een woordvoerder zegt namens 112Drenthe geschokt te zijn. ‘Dit is een zeer kwalijke zaak. Verschrikkelijk voor de slachtoffers en zeer negatief voor ons. Wij werken met freelancers die foto’s aanleveren en het is onmogelijk iedereen te screenen. Toch gaan we nu proberen dat wel zo veel mogelijk te doen. Want goede nieuwsfoto’s zijn prima, maar op deze manier natuurlijk niet.’

De twee verdachten moeten op 24 juli voor de rechter in Assen verschijnen.