“Arrestatie” in Miami Beach: één dode

In de Verenigde Staten is kritiek ontstaan op politieoptreden vorige week maandag in Miami Beach. Daar werd een man doodgeschoten door verschillende politieagenten terwijl hij in de auto zat. Een voorbijganger filmde het incident en dat zorgde voor opwinding in de media. De man zegt dat de politie heeft geprobeerd zijn mobiele telefoon te vernielen door erop te stampen. Op de video is ook te zien hoe de filmer een paar benarde ogenblikken meemaakt als hij in de vuurmond van een politiepistool kijkt.

Kort daarna worden hij en zijn vriendin tegen de grond gewerkt en trappen politiemensen op zijn telefoon. Eén van hen zou hebben geroepen:

‘So you want to be fucking paparazzi?’

Daarna is hij geboeid afgevoerd naar een politiebureau, maar hij slaagde erin zijn SIM-kaart stiekem in zijn mond te stoppen.

Narces Benoit zegt dat hij toevallig samen met zijn vriendin voorbijreed en stopte om de uit de hand gelopen arrestatie te filmen.

Te zien is dat twaalf politiemensen herhaaldelijk vuren op de blauwe Hyundai van slachtoffer Raymond Herisse. Het incident gebeurde op de hoek van 13th Street and Collins Avenue.

Het schieten was al veel eerder begonnen op 16th Street nadat Herisse politiemensen aanreed bij een controle. Bij de achtervolging zou Herisse, volgens de politie, vanuit zijn auto hebben geschoten. Er is een Beretta 92-F in zijn auto gevonden.

In het vuurgevecht raakten vier omstanders gewond, drie politiemensen raakten lichtgewond

{youtube}k3jjNQgkKdA{/youtube}