“Camorrista” opgepakt in Londen

Een 49-jarige Italiaan die al dertig jaar op de vlucht was voor de politie is in Londen aangehouden. Gianfranco Techegne stond in de rij bij een postkantoor bij St. James’s park, dat was om de hoek bij het hoofdkwartier van de Metropolitan Police, voorheen Scotland Yard. Hij bewoonde ook een appartement in die buurt. 

Techegne werd na een observatie door een arrestatieteam opgepakt en ingesloten.

Techegne stond gesignaleerd sinds 1982 door de Italiaanse politie omdat hij een gewapende overval in Napels zou hebben gepleegd waarbij een politieagent om het leven kwam.

Techegne is zelf geen lid van de Camorra, maar zijn familie doet wel zaken met de clan, zo schrijven Italiaanse media. heeft vanwege zijn familie goede banden met de maffiaclan. Zijn schoonzus is Maria Licciardi, die van 1993 tot 2003 de Licciardi-clan leidde, een familie die als basis de Napolitaanse voorstad Secondigliano heeft.

Licciardi leidde de zogeheten Secondigliano-alliantie, een samenwerkingsverband van Camorristi, die onder Licciardi in de jaren negentig bestond. Maria Licciardi stond aan de leiding van dat verbond, totdat het in 1999 tot een breuk kwam door ruzie met de Lo Russo-clan, die zich afscheidde.