Uitlokker moord eist geld SBS

{jcomments off}Albert K. uit Oss wil dat SBS aan hem 75.000 euro betaalt. De omroep heeft afgelopen december fragmenten van het programma van Peter R. de Vries uitgezonden over huurmoorden waartoe K. opdracht zou hebben gegeven. In het papieren Brabants Dagblad staat daarover dit weekend een verhaal. In 2002 onthulde Peter R. De Vries dat de Ossenaar achter de huurmoordplannen zou zitten. K. is daarvoor later ook veroordeeld. In 2008 beloofde SBS de uitzending van het misdaadprogramma niet meer uit te zenden. Maar in de aankondiging van een jubileumuitzending over 15 jaar Peter R. de Vries zaten toch weer fragmenten uit 2002.

De omroep heeft in 2008 zelf aangeboden 15.000 euro boete te betalen voor iedere overtreding. Daarop is de eis van 75.000 door K. voor de vijf fragmenten kennelijk gebaseerd.

In de uitzending van De Vries in 2002 was te zien hoe een medegedetineerde die door K. voor huurmoorden benaderd was met Peter de Vries in contact trad en voor de De Vries een stingoperatie uitvoerde. De “huurmoordenaar” speelde het spel mee totdat Peter als een duveltje uit een doosje tegenover een relatie van K. tevoorschijn sprong en de zaak oploste.

Hij vroeg de verbouwereerde vrouw: ‘of ze dacht dat ze god was ofzo’.

De rechtbank in Den Bosch heeft K. in 2008 veroordeeld tot 21 maanden cel onder meer omdat hij vanuit de gevangenis Peter R. de Vries probeerde af te persen. K. wilde dat De Vries originele audio-opnames waarop de beoogde liquidaties werden besproken aan hem zou overhandigen. De Vries zei daarover niet te beschikken. Daarop verzekerde K. aan De Vries dat deze ‘grote problemen’ zou krijgen als hij de opnames niet zou geven.

K. kreeg overigens voor de bij De Vries besproken maar niet uitgevoerde liquidaties een celstraf van acht jaar.