“Serie-overvaller” van bed gelicht

Woensdagochtend vroeg heeft de Amsterdamse politie een 28-jarige man van zijn bed gelicht die ervan wordt verdacht een rijtje overvallen te hebben gepleegd op winkels in het centrum van de stad. De afgelopen drie maanden zou hij een Blokker-filiaal op het Damrak, een ETOS-winkel op de Nieuwendijk en verder een Wibra en een Zeeman hebben overvallen. Het ETOS-filiaal is zelfs twee keer door hem overvallen, zegt de politie. De man was al bekend bij de politie.

Beelden van de overvallen bij de ETOS zijn getoond in het opsporingsprogramma Ter Plaatse van RTV Noord-Holland. Deze uitzendingen hebben mede geleid tot de aanhouding van verdachte. Onderzocht wordt of de man nog voor meer overvallen verantwoordelijk gehouden kan worden. De verdachte is een bekende van de politie.

De politie in Amsterdam maakte vandaag ook bekend dat het anti-straatroofteam van District Oost een 18-jarige verdachte heeft aangehouden die wordt verdacht van twee pogingen tot straatroof op Strandvliet en Reigerbos in Amsterdam-Zuidoost, vorige maand. In de metro intimideerde hij een passagier die hij naar buiten probeerde te trekken toen de trein stopte, maar dat mislukte.

Van een andere mislukte roof op metrostation Strandvliet zijn beelden getoond in Ter Plaatse. Naar aanleiding van deze uitzending kwamen er tips binnen. De verdachte bleek al gedetineerd te zijn in en andere zaak. De man heeft geen verklaring afgegeven.