Quote dolblij met woede R.

Quote – U weet, het blad dat jaarlijks de Quote500 uitbrengt over de rijkste Nederlanders – is dolblij met de woede van Greg R. over het nummer van afgelopen maand waarin een top-tien van rijke ‘criminelen’ te vinden is. ‘Kort geding! Steenrijke crimineel bedreigt Quote’, juicht Quote. Het blad ‘zet de glaszetter maar standby’, zo maakt het vanavond op de website bekend. ‘Ene Greg Wie’ is volgens Quote boos, en niet omdat Quote hem te laag inschat, maar omdat hij juist dezer dagen terechtstaat in een plukze-zaak. Dat komt hem volgens Quote ‘ongelegen’ want justitie wil graag 4,7 mio van hem invorderen en R. betoogt dat hij die niet heeft.

R. begint een kort geding. En wel hierom: ‘als het maar enigszins waar zou zijn wat de Quote schrijft in hun november editie van 2010, zou het Openbaar Ministerie gelijk kunnen krijgen en zou ik kansloos zijn in mijn verweer. Uit het dossier blijkt heel iets anders. Ik hoop niet dat het hof aanstoot neemt aan hetgeen de Quote uit haar duim zuigt.’

Nou, duimzuigen: Quote stelt dat het criminele financiële overzicht is ‘samengesteld op basis van uitspraken van Openbaar Ministerie en/of fiscus en/of gerechtelijke uitspraken’. En ook op ‘gesprekken met misdaadjournalisten’ herinneren wij ons nog.

Maar of daarmee nou vast te stellen zou zijn dat ‘ene Greg Wie’ op plek tien staat met een vermogen van 10 miljoen euro? Quote denkt van wel.

Benieuwd naar het kort geding. Te hopen valt dat dit plaatsvindt voordat Greg R. overgeleverd wordt aan Italië waar hij terecht moet staan voor een samenzwering om coke te smokkelen.