De video van de bruiloft van Henk Rommy

Jesse R. probeerde de rechtbank in het Passageproces te laten zien dat W. maar zeer weinig kon weten over Henk Rommy – zijn peetvader – en ook over hemzelf. W. heeft verteld dat hij tussen 1994 en 1997 zeer ‘innig’ met Rommy omging, en daardoor wetenschap heeft van moorden die verdachten Jesse R. (foto) en “Moppie” R. zouden hebben gepleegd. ‘Dank u wel’, zei Jesse R. na zijn vragen tegen getuige Harry W., ‘U was een voortreffelijke getuige.’

 

R. begon de ondervraging met de vraag of W. de bijnaam wist die Henk Rommy en Moppie R. in die dagen voor Jesse R. gebruikten. Wist W. niet.

Verder heeft W. verteld dat Moppie R. aan Jesse een PlayStation-2 ging brengen, toen die was gedetineerd in Utrecht, tussen eind 1994 en half 1996.

‘Weet u wat van games?’, vroeg R., ‘de PlayStation 2 is pas eind 2000 uitgekomen.’ Eind 1994 kwam de eerste PlayStation op de markt. Plaagstootje.

Jesse R. zei: ‘Eind 1999 was ik net vrij uit een penitentiair project. Vanaf die tijd werden vele mensen aangesproken door rechercheurs van de CIE over de moorden in 1993 waar onder meer Henk Rommy van verdacht werd. Dat waren allemaal mensen die Rommy goed kenden of met Rommy zaken deden. Maar u niet.’

Harry W. wist niet waarom dat was.

Jesse R. stond even stil bij de bruiloft van Henk Rommy (zie video onder) op een eilandje in Loosdrecht. Dat was in de tijd dat Harry W. omging met Rommy. Caroline Tensen, René Froger, veel connecties van Rommy waren aanwezig.

‘Iedereen was bij dat feestje’, zei R. ‘maar u was er niet bij’.

Fragmenten van een videoband van dat feest zijn in 1998 uitgezonden door Peter R. de Vries. De namen Moppie R. en Jesse R. zijn toen ook genoemd.

‘Ik heb die uitzending van Peter de Vries wel gezien’, zei Harry W.

‘Aaaha’, zei Jesse R.

‘Wat ik me kan herinneren is de trouwerij.’

‘Aaaha’, zei Jesse R.

‘Maar ik kan die band ook bij de vrouw van Henk hebben gezien’, voegde W. eraan toe, ‘dat weet ik niet meer’.

‘OK,’ zei Jesse R., die W. dus een voortreffelijke getuige vindt.

Lees ook:

Sterke verhalen volgens Jesse R.

Bruce Willis en de barbecue-moord

Tussen Henk Rommy en Harry W.

Harry W.: een ‘innige band’ met Rommy

‘Mensen doodschieten natuurlijk uit den boze’

De zen-benadering van de nieuwe getuige