Raadsels rond kofferbak-liquidatie

De man die op vrijdag 31 maart 2017 ’s ochtends vroeg in de kofferbak van een Mercedes werd gevonden in het Stieltjeskanaal had de avond voor zijn dood een ontmoeting met een onbekende, en was tegen middernacht nog in Emmen. De dood van de 31-jarige Ralf Meinema uit Klazienaveen is een mysterie.

Schimmige zaken

Meinema werkte op een boerenbedrijf. De politie zei in Opsporing Verzocht te denken dat Ralf Meinema op de één of andere manier bij schimmige zaken betrokken is geraakt. De politie hoorde bijvoorbeeld geruchten dat hij verantwoording voor iets moest afleggen en daarom om het leven is gebracht. Maar waarvoor precies en door wie is niet duidelijk.

Ontmoeting

Hij is 30 maart om 18.30 gezien in een winkel in het centrum van Klazienaveen en daarna was hij nog even bij vrienden. Zij zullen later vertellen dat zij niets aan Ralf merkten. Die avond zag een automobilist die avond rond 19.45 de Mercedes van Ralf Meinema en hij kan zich nog herinneren dat er iemand naast de auto stond. De politie denkt dat dat Meinema was. Ook stond er een motor of scooter bij de plek. Er was dus waarschijnlijk een ontmoeting met een onbekende.

Smartphone

Na die ontmoeting ging hij nar het huis van zijn ouders in Erica en daarna naar huis. Uit onderzoek van de politie blijkt dat hij om 23.00 nog iets opzicht op zijn smartphone en daarna van huis gaat. Of hij dat alleen deed is de vraag. Rond 23.20 straalde zijn telefoon nog aan bij een mast in de wijk Rietlanden in Emmen. Wat hij daar moest doen is onbekend.

Trekhaak

De politie denkt dat degenen die de auto met het lichaam in de kofferbak de Mercedes naar de bodem van het kanaal wilden laten zinken. Dat lukte niet omdat de trekhaak aan de rand van het kanaal is blijven hangen. Als dat niet was gebeurd dan was de auto waarschijnlijk helemaal naar de bodem gezakt. Wanneer, en of het lichaam dan gevonden zou zijn is de vraag.

Anonieme brieven

De politie was op vrijdagochtend 31 maart bezig met de Mercedes bij het Stieltjeskanaal toen een slanke man in een zwart bomberjack met capuchon over zijn hoofd langs het kanaal liep. Het viel agenten op dat de man zijn hoofd afwendde naar voorbijgangers alsof hij niet herkend wilde worden. De politie wil weten wie hij is en met hem in contact komen.

De politie wil ook contact met schrijver(s) van anonieme handgeschreven brieven die op de politiebureaus van Emmen en Klazienaveen in de maanden na de moord zijn bezorgd.

Zie ook:

Weinig beweging in kofferbakmoord

‘Slachtoffer moord stal bouwkraan’

Man uit Klazienaveen geliquideerd (UPDATE)