Raadselachtige brand in theater Grave (VIDEO)

In de nacht van zondag maandag heeft een grote brand het Pazazzo-theater aan de Maasstraat in Grave (N.-B.) verwoest. Rond 04.55 uur werd het sein brand meester gegeven. Kort voor de brand zijn twee of drie mannen het theater binnengedrongen en hebben de eigenaar mishandeld. Vervolgens gingen ze er vandoor. De politie denkt dat zij de brand hebben gesticht.

Aanleiding

De politie doet maandagochtend een technisch onderzoek zodra het pand veilig betreden kan worden. De aanleiding is onduidelijk. Mogelijk hebben de gebeurtenissen iets te maken hebben met de gewapende overval op het theater vorige week.

Ontsnappen

Het Brabants Dagblad schrijft dat volgens een buurman van het theater de eigenaar van het pand werd overvallen en met tie-wraps vastgebonden. Hij wist zich los te maken en te ontsnappen. Hij is veilig naar buiten gekomen zonder ernstige verwondingen te hebben opgelopen. Volgens getuigen zou hij met brandbare vloeistof zijn overgoten.

Herkend

Vorige week wist eigenaar Jan-Paul Beukering overvallers uit zijn theater te jagen met een luchtbuks. Hij zei toen tegen Omroep Brabant dat de mannen geen bivakmutsen droegen en dat hij ze heeft herkend.