Raadselachtige crash van auto vol met cash

Een raadselachtig ongeluk in Hoogeveen gisteravond. Een auto crash tegen een parkeergarage, één van de inzittenden overlijdt. Het slachtoffer is de eigenaar van een Chinees restaurant dat eerder op de avond overvallen is. In de auto wordt een grote hoeveelheid contant geld aangetroffen.

De politie onderzoekt wat al deze feiten met elkaar te maken hebben. Het is niet duidelijk of de overval eerder op de avond geld buit gemaakt is, en of dat hetzelfde geld is dat in de gecrashte auto is terug gevonden. Ook is de vraag wat de eigenaar van het overvallen Chinees-Indische restaurant in de auto deed.

Aangehouden

Buurtbewoners op het Kaaplaantje in het centrum van Hoogeveen hoorden gisteravond rond 22u een enorme klap. Een grijze personenauto was tegen de hellingbaan van de parkeergarage gebotst. De garage ligt pal achter het restaurant, dat eerder die avond overvallen zou zijn. Een medewerker van het restaurant zegt tegen RTV Drenthe dat de overleden man de eigenaar van de zaak is. De tweede inzittende van de auto is een man uit Den Haag. Hij raakte zwaargewond maar overleefde de crash. Hij is aangehouden door de politie. De politie komt later vandaag met meer informatie naar buiten.