Raadsels rond de vondst van het lichaam van Tob Cohen (VIDEO)

De advocaat van Sarah Wairimu, de weduwe van voormalig Philips-topman Tob Cohen, stelt grote vraagtekens bij de vondst van het stoffelijk overschot van de Nederlander. Het lichaam van Cohen werd 13 september gevonden in de tuin van zijn woning in een voorstad van Nairobi, in Kenia.

Wairimu wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van haar man. Zij en haar man lagen in een vechtscheiding.

Vers beton

De alom gerespecteerde advocaat van Wairimu, Philip Murgor, liet tijdens een persconferentie dit weekeinde weten dat hij en zijn team min of meer bij toeval aanwezig waren bij de doorzoeking van de tuin. Het terrein was dagen eerder ook al eens doorzocht, maar toen werd er niets gevonden. Murgor stelde vast dat er in de tuin drie nieuwe plakken vers beton gevonden werden, die eerder nog niet waar genomen waren. Onder een van die plakken, nog geen 5 meter van waar bij de eerdere doorzoeking een gat in de grond werd gevonden, werd het lichaam van Cohen aangetroffen, verpakt in plastic zeil.

Niet in vergaande staat van ontbinding

Nog voordat het zeil was opengemaakt verklaarde de politie in de tuin al dat het om het stoffelijk overschot van Cohen zou gaan. Wat de advocaat ook opviel was dat het lichaam niet in vergaande staat van ontbinding was. Ook was er geen sprake van een lijklucht. Dat alles zou er op kunnen duiden dat het stoffelijk overschot van de oud-Philips topman kort daarvoor in de tuin zou zijn begraven.

Hieronder de persconferentie van de advocaat van Sarah Wairimu.