Raadsel rond Zegwaard-zaak

In de uitzending van Opsporing Verzocht van dinsdagavond werd niet veel meer duidelijk dan al bekend was over de gewelddadige overval op multimiljonair Wim Zegwaard (67) en zijn partner (40). De politie zoekt kennelijk een getuige die in een witte bestelbus voorbijreed (foto links) tijdens de overval, in de avond van donderdag 22 maart in Rijswijk. Die overval was op dat moment aan de gang want de overvallers waren in de VW Golf – op de foto rechts geparkeerd – op bezoek gekomen.

Eigenlijk is de politie dus op zoek naar de bestuurders van deze Golf. Hoewel, misschien is het beter te zeggen dat de politie graag deze zwarte Golf wil vinden. Want daarin zit misschien bewijsmateriaal, zoals dna, dat de verdachten aan deze overval kan linken. De Golf is dezelfde auto die kort na de overval in een politiefuik reed maar ontkwam.

Bronnen vertellen Crimesite dat de politie aardig in beeld heeft wie de twee, waarschijnlijk Marokkaanse, mannen zijn die de overval hebben gepleegd en zou zelfs al een idee hebben waar de buit zich bevindt. Althans, er is een spoor naar Antwerpse juweliers en naar rekeningen in Marokko. Als we aannemen dat dit waar is rijst de vraag waarom dan niet wordt ingegrepen.

Het zou kunnen zijn dat de politie nog naar medeverdachten op zoek is, en tegen die persoon bewijs aan het verzamelen is. Het zou ook kunnen zijn dat de politie nog net even wat meer belastend materiaal op tafel wil krijgen tegen de daders.  

Wim Zegwaard heeft ook zelf druk op de ketel gezet door in het criminele milieu aandacht voor de zaak te vragen. Gisteren werd bekend dat hij een beloning uitlooft van 300.000 euro aan de tipgever die met informatie komt die leidt tot de aanhouding en onherroepelijke veroordeling van één of meer daders.

En bij terugvinden van de ontvreemde horloges en sieraden betaalt hij 5% van de marktwaarde van de geretourneerde goederen.