Raamexploitant eist miljoenen van Groningen

Raamexploitant Mario Music eist een schadevergoeding van vier miljoen euro van de gemeente Groningen, omdat ze zijn panden sluiten in de rosse buurt in Groningen. De ramen moeten per 1 januari 2016 dicht; Music heeft zes panden in het A-kwartier.

Dat meldt RTV Noord. De Hoge Raad bepaalde eerder al dat de panden gesloten mogen worden, maar de schade die daardoor wordt geleden moet worden vergoed. Daarom heeft Music nu een claim neergelegd.

Gemeente wil niet betalen

Groningen is echter niet van plan om te betalen; de gemeente vindt dat Music lang genoeg de tijd heeft gehad om de panden te verkopen. De komende maanden buigt de commissie nadeelcompensatie van de gemeente zich over de claim. Die komt in december met een oordeel. Music kan, als hij het niet eens is met dat oordeel, besluiten naar de rechter te stappen.

De gemeente hoopt dat er gezinnen in het A-kwartier komen wonen als de prostitutie is verdwenen, maar Music is nog altijd eigenaar van de panden. Zijn advocaat waarschuwt dat als de gemeente niet wil dat de panden leeg komen te staan, ze met Music om de tafel zullen moeten.