Rabobank-bende maakte nog ander slachtoffer

Twee medewerkers van de Rabobank zouden hebben meegewerkt aan het overvallen van een bejaarde vrouw uit het Brabantse Bladel, in september vorig jaar. De politie vermoedt dat zij overvallers uit Breda inseinden dat de vrouw veel cash geld ging ophalen bij een Rabobankfiliaal.

Systemen

Dat schrijft het Eindhovens Dagblad. Er was al bekend dat een groepje daarvoor op soortgelijke wijze mensen had beroofd, namelijk in Roosendaal, Venlo en Zundert. Volgens de politie kregen de overvallers ook in die gevallen informatie van twee bankmedewerkers uit de computersystemen van de Rabobank.

Val

De recherche begreep eerst niet waarom de 78-jarige vrouw uit Bladel doelwit werd. Toen ontdekten rechercheurs dat de vrouw op 8 juli op afspraak een flinke som geld had opgehaald bij de Rabobank.

Vijf verdachten zaten al voor de overval in Bladel vast. Bij de overval in Zundert van op 28 juli pakte een arrestatieteam hen op nadat de politie een val had opgezet.

Mishandeld

De politie vermoedt dat de twee mannen die de Bladelse vrouw overvielen gelieerd zijn aan dezelfde Bredase bende. De bejaarde vrouw is overigens flink mishandeld. Ze heeft waarschijnlijk uren na de overval met verwondingen op de grond gelegen voordat ze werd ontdekt. De politie heeft aanwijzingen dat zowel de Rabobank als de woning van de vrouw enkele dagen voor de overval door de daders is geobserveerd.

Een van de verdachten is de voormalig president van de MC No Surrender in Breda.