Ramkraak op juwelier met auto en vuilcontainer (UPDATE)

In Bloemendaal heeft in de nacht van zondag op maandag een ramkraak plaatsgevonden bij een juwelier. Er is niets weggehaald. Drie verdachten vluchtten op een scooter.

Beeld: De schade na de ramkraak bij een juwelier in Bloemendaal (foto Mizzle media / Michel van Bergen)

Schade

De ramkraak vond plaats rond 2.30, bij een juwelier aan de Bloemendaalseweg in Bloemendaal. Met behulp van een auto en een vuilcontainer werd aanzienlijke schade aan het pand veroorzaakt. Dit meldt het Haarlems Dagblad maandagmorgen.

Strategisch

Na de ramkraak zijn meerdere politieauto’s op strategische plekken in de omgeving gaan staan. Ook heeft een politiehelikopter meegezocht naar verdachten, vanuit de lucht. Er is niemand aangehouden. De brandweer heeft het pand van de juwelier gecontroleerd.

Geen buit

De politie laat in de loop van maandag weten dat er niets bij de juwelier is weggenomen. Er is wel gezien dat drie verdachten vluchtten per scooter, in de richting van Overveen.

Er blijkt geen instortingsgevaar te bestaan van het pand. Bewoners in de bovenliggende woningen hoefden daarom niet geëvacueerd te worden.

De auto die gebruikt werd voor de ramkraak was vorige maand als gestolen opgegeven en ook de kentekens op de auto waren van diefstal afkomstig, aldus de politie.