Rapper Jayjay krijgt 14 jaar cel wegens moord (UPDATE)

Jason L. (alias Jayjay) heeft van de rechtbank in Amsterdam 14 jaar cel gekregen wegens mede plegen moord op Abderrahim “Appie” Belhadj, in flat Kikkenstein in Amsterdam-Zuidoost in de vroege ochtend van 9 mei 2016. Het Openbaar Ministerie had 16 jaar geëist.

Geraffineerde wijze

Wie Belhadj heeft doodgeschoten is onbekend. Maar de rechtbank vindt dat er wel degelijk sprake was van de vereiste bewuste en nauwe samenwerking van Jason L. met de schutter. De rechtbank vindt dat hij het slachtoffer op ‘geraffineerde’ wijze naar de plek des onheils heeft gelokt, met appjes. L. kan niet zelf schutter zijn geweest, zo is vast komen te staan, maar de rechtbank tekent aan dat hij wel zeer kort voor de moord bij de flat is geweest.

Seks

Rond 04.00, ruim een uur voor de fatale schietpartij, bevond L. zich in de buurt van de flat in Zuidoost. Dat bleek uit onderzoek van zijn mobiele telefoon. Terwijl hij daarna zelf richting Rotterdam reed, had hij met verschillende mensen contact via WhatsApp. Ook met Belhadj voerde hij een vriendschappelijk gesprek. Hierin schreef hij dat hij in een appartement in de flat seks ging hebben met drie vrouwen en nodigde hij hem uit ook langs te komen. Om 05.15 arriveerde het slachtoffer bij Kikkenstein. Niet veel later werd hij in de hal van de flat door een schutter met meerdere kogels om het leven gebracht.

Geen uitlokking

De rechtbank spreekt L. overigens vrij van uitlokken van de liquidatie, daarvoor is onvoldoende bewijs. Het is bijvoorbeeld niet duidelijk is geworden of L. aan de schutter een beloning in het vooruitzicht heeft gesteld of betaald heeft voor de moord.

De rechtbank vindt dat L. zijn slachtoffer op lafhartige wijze zijn eigen dood tegemoet heeft laten lopen.

Zie het vonnis.

Voor uitleg over de zaak:

Advocaat: grootspraak over ‘wijfen’ is geen bewijs

Er was geen feest met drie ‘wijfen’ in Kikkenstein