‘Rapper verdacht van Bijlmer-moord’

De Amsterdamse rapper JayJay is verdachte in de liquidatiezaak 26Koper. Volgens Het Parool denkt justitie dat de oud-voorman van de zogeheten Green Gang, een rapgroep en straatbende in Amsterdam-Zuidoost, betrokken was bij een liquidatie voor de Bijlmerflat Kikkenstein.

26Koper

Daar is op 9 mei jongstleden de Rotterdamse crimineel Abderrahim Belhadj doodgeschoten door een onbekende man die er waarschijnlijk op een scooter vandoor is gegaan. De verdenking is dat Jason L. (23) het slachtoffer heeft gelokt. “Appie” Belhadj (29) is een van de twee mannen die op een dodenlijst stonden van de verdachten in de zaak 26Koper. De twee geliquideerde mannen waren getuigen in de zaak. De 26Koper-verdachten worden verdacht van voorbereiding van moorden en voorhanden hebben van een groot wapenarsenaal dat in Nieuwegein is gevonden. Donderdag is de inhoudelijke behandeling voor de Amsterdamse rechtbank.

Whatsappverkeer

Volgens het Parool is er bewijs tegen Jason L. in de vorm van berichtenverkeer met Belhadj tot op 9 mei rond 05.30. De iPhone die Jason L. gebruikte is weggegooid maar D. heeft op zijn nieuwe telefoon, mogelijk omdat het opgeslagen was op iCloud, zijn oude whatsappverkeer weer binnengehaald. Deze telefoon is bij hem gevonden toen hij in juni werd gearresteerd voor witwassen en uitgaansgeweld in de Rotterdamse Club Blu. De berichten zouden de indruk wekken dat Jason L. het slachtoffer met een smoes naar de flat heeft gelokt.

Doelwit

Volgens Het Parool komt L. als mogelijke dader én als mogelijk doelwit voor in verscheidene recente moorddossiers. De krant noemt hem als contact van Naoufal F.. Hij overleefde met andere leden van de Green Gang een wilde schietpartij. In maart 2014 is zijn vriend Ruciano “Poporois” Caupain geliquideerd in Amsterdam-Zuidoost.

De laatste berichten over 26Koper:

Rechtbank: getuige liquidatiezaak op zitting horen (UPDATE)

Een publicitaire storm rondom “T”

Justitie toont videomontage liquidatiezaak