Rapper was loverboy

Rapper Kempi (27) heeft van de rechtbank in Den Bosch vijftien maanden gevangenisstraf gekregen. De rechtbank acht hem schuldig aan mensenhandel. Hij was volgens de rechtbank in 2010 loverboy van een 16-jarig meisje. Eerst knoopte hij een relatie met haar aan en zorgde dat ze een plek had om te wonen. Daarna liet hij het meisje in de prostitutie werken. Kempi (echte naam Jeremy S.) moet het slachtoffer ook een schadevergoeding betalen van 5000 euro.

De rechtbank vond het bewezen dat hij haar naar tippelzones bracht en voorlichting gaf over het vak. Ze mocht er niet mee ophouden, hij bedreigde haar met geweld als ze niet gehoorzaam was. Het geld dat ze verdiende moest ze afstaan. Kempi heeft ontkend schuldig te zijn. Het slachtoffer bevond zich in een afhankelijke positie van de man uit Eindhoven en was weinig weerbaar. De verdachte kon dit weten, aldus de rechtbank. Hij heeft ernstig misbruik gemaakt van het vertrouwen dat het slachtoffer in hem stelde.

Zijn advocaat noemde de verklaring van het meisje ongeloofwaardig. Kempi is al eens veroordeeld voor het mishandelen van een vriendin en ook al eens wegens mensenhandel. Hij was gedetineerd toen hij werd aangehouden voor de huidige zaak.

Lees het vonnis.