Rapport: ‘Meerdere daders bij moord Everink’

In een nieuw forensisch rapport staat dat het zeer waarschijnlijk is dat miljonair Koen Everink in 2016 in Bilthoven is vermoord door meerdere personen. Het rapport is van forensisch laboratorium IFS in opdracht van de familie van verdachte Mark de J. (30). Aldus het Algemeen Dagblad.

Linkerhand

De familie heeft het dossier laten onderzoeken door IFS, inclusief alle beeldmateriaal van de plaats delict. Belangrijkste conclusie is dat het ‘zeer waarschijnlijk’ is dat Everink niet door één persoon is omgebracht.

Aanwijzing daarvoor is bijvoorbeeld dat de linkerhand van Everink op zijn rug lijkt te zijn gehouden tijdens de worsteling. Dat zou blijken uit de houding van hand en pols en het feit dat er geen verwondingen op zijn linkerhand zaten. Hij heeft zich met de hand kennelijk niet verdedigd, zo lijkt het.

Dat er waarschijnlijk drie messen zijn gebruikt is een andere aanwijzing. Ook is er een handdoek gebruikt en enig stomp voorwerp. IFS concludeert dat dit teveel wapens zijn voor één dader.

Dna-onderzoek

De verdediging van de De J. heeft in de nog lopende rechtszaak meermalen gevraagd om nader onderzoek naar dna-sporen op de plaats delict en in de auto van De J.. De familie van Mark de J. zegt te geloven in diens onschuld. Eerder werd al 40.000 euro uitgeloofd voor een tip. De J. heeft volgehouden op de avond van de moord te zijn ontvoerd.

Er is ook belastend bewijs tegen De J.. In zijn auto van zijn bloedsporen van Everink gevonden. Ook is zijn dna-mengprofiel op het heft van een mes gevonden waarmee Koen Everink is gestoken. Hij had verder een horloge van Everink in bezit.