Ravage door plofkraak op metrostation Ganzenhoef

Op metrostation Ganzenhoef in Amsterdam-Zuidoost heeft woensdagnacht rond 3.30 een plofkraak plaatsgevonden. Het station is zwaar beschadigd. Het openbaar vervoer is hierdoor ontregeld.

Daders gevlucht

Een geldautomaat bij de ingang van metrostation Ganzenhoef aan de Elsrijkdreef was het doelwit. Door de explosie hangen de plafondplaten los en zijn vrijwel alle ramen beschadigd. De explosie was in een groot deel van Zuidoost te horen. Ook iemand uit Amsterdam-Oost laat op Twitter weten de knal te hebben gehoord. De politie zegt dat de twee vermoedelijke daders op een scooter in de richting van Diemen zijn gevlucht. Het is nog onduidelijk of er een geldbedrag is buitgemaakt.

Pendelbussen

Vanwege het onderzoek van de politie en de Explosieven Opruimingsdienst is de halte van het metrostation de komende uren ontoegankelijk. Metro 53 rijdt hierdoor alleen tussen Centraal Station en Diemen-Zuid. Voor de rest van de route zijn pendelbussen ingezet. Het is vooralsnog onduidelijk wanneer het metrostation weer gebruikt kan worden.

https://twitter.com/csidokter/status/1108632348709609472